Pappardelle těstoviny v jogurtu s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 plátky kuřecí prsa
směs
150 g rajče
170 g mozzarella
100 g zelené olivy
100 g bílý jogurt
8 lístků čerstvá bazalka
50 g smetana na vaření
1 špetka sušené chilli
50 g strouhané mandle
2-3 kapky extra panenský olivový olej
1-2 hrstě salát rukola
příloha
320 g těstoviny pappardele

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nasolíme, naklepeme, nakrájíme na menší kousky a dáme smažit na pánev.

  2. Mezitím si připravíme přílohu. Studenou vodou opereme salát rukola a vložíme do misky, k tomu nakrájená rajčata, olivy nakrájené najemno, bazalku a nastrouhané mandle. Přidáme také špetku chilli papriček. Vše pokapeme panenským olejem, jak má kdo rád. Přidáme smetanu a cca 30 g jogurtu.

  3. Příloha je již hotová a je čas připravit těstoviny pappardelle. Ty vložíme do osolené vody a vaříme podle návodu na balení.

  4. Když bude maso téměř hotové, přidáme zbylý jogurt. Maso smícháme s přílohou a na závěr vmícháme nakrájenou mozzarellu.

  5. Pappardelle těstoviny v jogurtu s mozzarellou podáváme teplé.

  6. Směs můžeme různě dochutit například pažitkou, česnekem. Pokud nemáte zrovna salát rukola, nebo nemáte na něj chuť, najdeme náhradu v ledovém salátě a bílých fazolích. V tomto případě bych doporučila přidat oregano a černý čerstvě namletý pepř pro výraznější chuť. Pappardelle těstoviny v jogurtu s mozzarellou si jednoduše můžete přizpůsobit vlastním chutím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!