Papa a lá Huancaína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
4 ks vejce
2 dl mléko
1 ks chilli paprička
10-15 ks arašídy
1 ks velká cibule
200 g balkánský sýr
1 kg brambory vařené ve slupce
1 hlávka listový salát
5 ks slané krekry
na ozdobu
olivy

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou cibuli nakrájíme na kousky, česnek na plátky, chilli papričku zbavíme zrníček a nakrájíme nadrobno. Všechny suroviny opražíme na oleji v pánvi s nepřilnavým povrchem.

  2. Arašídy krátce opražíme v suché pánvi a přimícháme k cibulové směsi. Přidáme na kostky nakrájený sýr a slané krekry nalámané na kousky. Zalijeme mlékem a mixujeme, dokud nevznikne jemná polohustá omáčka. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka. Pokud je příliš tekutá, přidáme ještě několik krekrů.

  3. Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky hrubé asi 1,5 cm. Poskládáme na listy hlávkového salátu a polijeme připravenou omáčkou. Vejce oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky a poklademe na brambory. Papa a lá Huancaína ozdobíme kousky oliv.

  4. Papa a lá Huancaína podáváme jako zdravý hlavní chod na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!