Papa a lá Huancaína recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce olej 4 ks vejce 2 dl mléko 1 ks chilli paprička 10-15 ks arašídy 1 ks velká cibule 200 g balkánský sýr 1 kg brambory vařené ve slupce 1 hlávka listový salát 5 ks slané krekry na ozdobu olivy
Postup Papa a lá Huancaína recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou cibuli nakrájíme na kousky, česnek na plátky, chilli papričku zbavíme zrníček a nakrájíme nadrobno. Všechny suroviny opražíme na oleji v pánvi s nepřilnavým povrchem.
Arašídy krátce opražíme v suché pánvi a přimícháme k cibulové směsi. Přidáme na kostky nakrájený sýr a slané krekry nalámané na kousky. Zalijeme mlékem a mixujeme, dokud nevznikne jemná polohustá omáčka. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka. Pokud je příliš tekutá, přidáme ještě několik krekrů.
Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky hrubé asi 1,5 cm. Poskládáme na listy hlávkového salátu a polijeme připravenou omáčkou. Vejce oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky a poklademe na brambory. Papa a lá Huancaína ozdobíme kousky oliv.
Papa a lá Huancaína podáváme jako zdravý hlavní chod na oběd či večeři.