Pangasius s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks rajče
100 g ostrý kečup
150 ml rajčatové pyré
500 g filé z pangasiuse
podle chuti
sůl
tymián
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Filety opláchneme, osolíme a potřeme z jedné strany kečupem. Dáme do větší zapékací mísy.

  2. Nakrájíme rajčata a odstraníme z nich část se semeny. Potom je rozložíme na rybu a kolem ní. Pyré nalijeme do sklenice. Přidáme do něj podle chuti oregano a trochu zředíme vodou. Nalijeme na rybu a posypeme tymiánem. Přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut.

  3. Pak alobal sundáme a ještě 15 minut dopékáme. Pokud se voda odpaří, ještě trochu podlijeme, aby vznikla jemná omáčka.

  4. Upečeného pangasiuse s rajčaty podáváme s rýží nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!