Pangasius po česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 balíček pangasius
podle chuti
sůl
kmín
libeček
bílé víno
mletý bílý pepř
citronová šťáva
na obalení
vejce
strouhanka
jogurt
hladká mouka
příloha
brambory
Postup Pangasius po česku recept
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme 1 balení ryby pangasius (asi 500 g), rozmrazíme a pořádně osušíme. Povrch musí být opravdu suchý. Poté pokapeme citronem, osolíme, opepříme bílým pepřem, pokapeme bílým vínem a necháme odležet, postačí tak hodina.
Potom rybu obalíme jako řízek. Já používám vejce, trochu jogurtu a hladkou mouku. Vytvoříme řídké těstíčko, namočíme plátek ryby a potom obalíme ve strouhance, usmažíme a nakonec pokapeme opět citronem.
Připravíme si bylinkové brambory. Do vody k oloupaným bramborám přidáme sůl, kmín, libeček a uvaříme.
Pangasius po česku se podává s bylinkovými brambory a s okurkovým salátem nebo tatarskou omáčkou, záleží na chuti.