Pangas pod voňavou krustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g šunka
2 ks rajče
100 g niva
2 ks zelená paprika
1 dl smetana ke šlehání
2 ks jarní cibulka
1 kg pangas
podle chuti
1 lžička vegeta
1 lžička koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Pangase posypeme vegetou a kořením na ryby bez soli. Pekáček vymažeme trochou oleje a okořeněnou rybu do něj vložíme.

  2. Nakrájíme rajče a papriku na plátky, jarní cibulku na kolečka. Zeleninu na pangase rovnoměrně rozložíme. Pangase dáme zapéct do trouby asi na 10 minut při 180 °C.

  3. Mezitím si nastrouháme nivu, nakrájíme šunku na malé kostičky a vše smícháme s 1 dl smetany a 1 vejcem. Pangase vyndáme z trouby a na každou porci ryby navrstvíme trochu smetanové směsi. Pangase vrátíme do trouby a necháme krustu zapéct dorůžova.

  4. Pangase pod voňavou krustou podáváme s bramborem nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!