Palačinky zapečené s mangoldem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 dkg slanina
3 stroužky česnek
2 špetky sůl
4 ks vejce
2 ks vejce
šunka
800 ml mléko
200 ml mléko
cibule
400 g mouka
bylinky
eidam
500 g mangold
hermelín
koření
1 ks střední cibule

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si usmažíme palačinky. Smícháme mléko, vejce, mouku a sůl, vyšleháme do jemného těsta a postupně smažíme

  2. Poté si připravíme směs z mangoldu, mangold musí být očištěný, nakrájený na malé kousky a podušený (musí mít zhruba strukturu špenátu). Na vedlejší pánvi či v kastrole si rozpustíme trochu sádla, přidáme slaninu, tu necháme trochu opéci a přidáme cibuli, až je cibule lehce do zlatova, přidáme mangold, česnek a lehce posmažíme. Tuto směs dosolíme podle chuti, přidáme vejce a mléko, chvíli necháme ještě prohřát

  3. Takto připravenou směsí plníme palačinky, já na tuto směs dovnitř ještě přidávám šunku, eidam a hermelín. Palačinky zatočíme a vkládáme do pekáčku. Mně to vyjde na 2 vrstvy palačinek. Udělám první vrstvu, posypu sýrem a nakrájenou cibulí, posypu mletou sladkou paprikou a pokládám další vrstvu. Na vrch jsem dal opět nakrájenou cibuli, nasekanou pažitku a opět nastrouhaný eidam (podle chuti) a trochu másla

  4. Takto vyplněný pekáček dáme do trouby rozpálené na cca 160-180°C a pečeme dokud se nám sýr nerozteče a lehce nezbarví do zlatova

  5. Palačinky zapečené s mangoldem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!