Palačinky s hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na smažení
těsto
0.5 lžičky olej
4 ks vejce
400 ml mléko
200 g hladká mouka
2 lžičky citronová kůra
náplň 1
0.5 lžičky skořice
20 g solamyl
4 ks žloutek
70 g cukr krupice
1 lžička citronová kůra
1 kelímek smetana ke šlehání (215g)
náplň 2
70 g cukr krupice
3 ks hruška
2 lžíce citronová šťáva
na ozdobu
1 balíček vanilkový nebo skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mléko, vejce, olej a citronovou kůru. Nakonec přidáme prosátou mouku a promícháme dohladka. Můžeme použíi i elektrické metličky. Těsto necháme 10 minut odpočívat.

  2. Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Potom pozvolna přisypáváme solamyl. Smetanu uvedeme do varu, odstavíme a pomalu vmícháme vaječnou směs. Nad parou vše umícháme do hustého krému. Přidáme skořici i citronovou kůru a promícháme.

  3. Hrušky rozpůlíme, vyřízneme jádřinec, nakrájíme na měsíčky a zakápneme citronovou šťávou. Na pánev dáme pražit cukr, nemícháme. Jakmile začne hnědnout, přidáme hrušky a na mírném ohni je asi 5 minut restujeme.

  4. Z těsta usmažíme na rozpáleném tuku zlatavé palačinky. Vaječnou směs rozdělíme na palačinky, obložíme dušenými hruškami a přehneme do tvaru kornoutku. Sypeme vanilkovým nebo skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!