Ovocný vařený čaj recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr
180 ml rum
6 ks hřebíček
2 kg ovoce
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Čaj si připravíme z oblíbeného ovoce. Já jsem použila hrušky, jablka, pomeranče, mandarinky, citrony, meruňky a brusinky. Pokud použijeme chemicky neošetřené citrony a pomeranče, hrstku nakrájené kůry můžeme ponechat a přidat k ovoci. Všechno umyté ovoce nakrájíme na kousky.

  2. Nakrájené ovoce vysypeme do hrnce, zasypeme cukrem, přidáme hřebíčky se skořicí a zalijeme rumem. Ovoce potom pustí šťávu. Směs ovoce necháme pomalu vařit, vaříme asi 30 minut. Ještě horkou směs rozdělíme do sklenek určených ke sterilování, které uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

  3. Ovocný vařený čaj dáváme po dvou lžičkách do hrnku a zaléváme vroucí vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!