Ovocné špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jablko
400 g jahody
2 ks banán
1 balíček strouhaný kokos
1 balíček mleté ořechy
3 balíčky čokoládová poleva
10 ks špejle

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si čerstvé ovoce dle vlastního výběru. Vhodné jsou broskve, mango, švestky, hrušky, třešně, višně. Banány nakrájíme na kolečka asi 0,5 cm, ostatní ovoce tak, aby se dalo dobře napíchnout na dřevěnou asi 5 cm dlouhou špejli. Na jablka používám dílkovač, každý dílek pak rozdělím na 3 kousky.

  2. Délka špejle je opět libovolná. Záleží, jak velké špízy chcete mít, mohou se napichovat i na párátka (mini - víc pracné). Je vhodné nechat na obou koncích kousek volné špejle.

  3. Zkombinujeme chutě - např. banán, jablko, jahoda. Ovocné špízy namáčíme v čokoládové nebo bílé polevě, kterou máme připravenou ve vodní lázni, a to buď udělanou nebo z polotovaru. Ovocné špízy necháme trochu odkapat a můžeme je namáčet do kokosové moučky, mletých oříšků, barevných cukrových ozdůbek. Záleží na fantazii.

  4. Na talíři lze vytvořit pyramidu - první 2 řady se libovolně položí a potom se do volných prostor vkládají špízy do vyčerpání zásob.

  5. Ovocné špízy chutnají nejen dětem, ale i dospělým. Doporučuji jich udělat víc, jdou skutečně na odbyt. Pro dospěláky přidávám do polevy rum, koňak, griotku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!