Ovocné řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 konzerva broskve
1 konzerva jahody
těsto
250 g cukr
10 lžic olej
4 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
250 g hladká mouka
10 lžic vlažná voda
poleva
200 ml voda
1 ks vanilkový pudink
300 ml štáva z kompotu
krém
1 kelímek šlehačka
2 ks vanilkový cukr
1 kelímek zakysaná smetana
1 kelímek velký selský jogurt
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, přimícháme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 °C asi 15 minut.

  3. Krém: Smícháme kysanou smetanu s velkým jogurtem a cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku vše promícháme a dáme do ledničky ztuhnout.

  4. Poleva: Uvaříme pudink z vody a šťávy z kompotu.

  5. Vychladlé těsto potřeme krémem a poklademe plátky broskví, můžeme mezi ně přidat i jahody. Nakonec nalijeme vychladlý pudink a ovocné řezy necháme do druhého dne ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!