Ovocné řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 konzerva broskve 1 konzerva jahody těsto 250 g cukr 10 lžic olej 4 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 250 g hladká mouka 10 lžic vlažná voda poleva 200 ml voda 1 ks vanilkový pudink 300 ml štáva z kompotu krém 1 kelímek šlehačka 2 ks vanilkový cukr 1 kelímek zakysaná smetana 1 kelímek velký selský jogurt podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Ovocné řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, přimícháme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 °C asi 15 minut.
Krém: Smícháme kysanou smetanu s velkým jogurtem a cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku vše promícháme a dáme do ledničky ztuhnout.
Poleva: Uvaříme pudink z vody a šťávy z kompotu.
Vychladlé těsto potřeme krémem a poklademe plátky broskví, můžeme mezi ně přidat i jahody. Nakonec nalijeme vychladlý pudink a ovocné řezy necháme do druhého dne ztuhnout.