Ovocná jogurtovo-smetanová zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

625 ml smetana
100 g cukr krupice
160 g cukr moučka
700 g bílý jogurt
300 g drobné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Maliny nebo jahody rozmixujeme na pyré. Ovocné pyré přecedíme přes jemný cedník.

  2. Pyré bez zrníček přendáme do hrnce a posypeme krystalovým cukrem. Za stálého míchání necháme při malé teplotě cukr zcela rozpustit. Ovocné pyré odstavíme a necháme stranou do úplného vychladnutí.

  3. 140 g jogurtu promícháme s pyré a poté ještě jednou promícháme se 125 ml smetany.

  4. V míse promícháme moučkový cukr se zbytkem jogurtu a zbytkem nenašlehané smetany. Ovocné pyré promícháme s jogurtovou směsí a přendáme do kovové mísy. Mísu uložíme nejlépe přes noc do mrazáku.

  5. Ovocná jogurtovo-smetanová zmrzlina nás zaručeně osvěží v teplých dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!