Ovoce v karamelu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
1 ks vejce
- - máslo
0.5 l mléko
125 ml smetana
3 ks jablko
3 ks pomeranč
- - šťáva citronová
1 ks pudink vanilkový
5 ks datle
50 g sýr žervé

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 4 lžíce mléka s pudinkovým práškem a vejcem. Zbytek mléka svaříme se 70 g cukru. Do něj vlijeme pudinkový základ a uvaříme krém. Přidáme žervé, přikryjeme fólií a necháme vystydnout. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Pomeranče sloupneme tak, aby zůstala bílá kůžička, a též pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme zbylý cukr. Když zhnědne, přidáme máslo a pak kolečka ovoce. Poté, co zkaramelizují, je rozdělíme na talířky. Datle vypeckujeme a rozkrájíme. Tuhou šlehačku vmícháme do vanilkového krému, přidáme jej ke karamelovému ovoci a zdobíme plátky datlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!