Ovoce v karamelu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 1 ks vejce - - máslo 0.5 l mléko 125 ml smetana 3 ks jablko 3 ks pomeranč - - šťáva citronová 1 ks pudink vanilkový 5 ks datle 50 g sýr žervé
Postup Ovoce v karamelu recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme 4 lžíce mléka s pudinkovým práškem a vejcem. Zbytek mléka svaříme se 70 g cukru. Do něj vlijeme pudinkový základ a uvaříme krém. Přidáme žervé, přikryjeme fólií a necháme vystydnout. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Pomeranče sloupneme tak, aby zůstala bílá kůžička, a též pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme zbylý cukr. Když zhnědne, přidáme máslo a pak kolečka ovoce. Poté, co zkaramelizují, je rozdělíme na talířky. Datle vypeckujeme a rozkrájíme. Tuhou šlehačku vmícháme do vanilkového krému, přidáme jej ke karamelovému ovoci a zdobíme plátky datlí.