Ovesné sušenky se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
130 g máslo
1 lžíce kakao
1 lžička mletá skořice
180 g hladká mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
120 g třtinový cukr
100 g jemně mleté ořechy
100 g jemné ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve spojíme v misce jemně mleté vločky, ořechy, cukr, sůl a skořici. Já jsem použila vlašské ořechy, ale je to na vás. Nejlépe se ingredience spojovaly pomocí vidličky. Když už máme vzniklou hmotu připomínající drobenku, zapracujeme tam ještě vejce.

  2. Následně prosejeme hladkou mouku, kakao a prášek do pečiva. Můžeme použít i kypřící prášek do perníku. Na spojení těchto ingrediencí už asi budeme muset použít ruce. Když nám vznikne nelepivé a tvarovatelné těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a alespoň 30 minut ho necháme uležet v lednici.

  3. Troubu rozehřejeme asi na 170 °C a připravíme si plech s pečícím papírem. Následně musíme udělat z těsta placičky. Nejlépe se mi osvědčilo udělat kuličku a potom ji rozplácnout. Ovesné placičky rozložíme na plech, nemusíme nechat extra velké mezery, protože placičky se při pečení neroztahují.

  4. Ovesné sušenky se skořicí pečeme zhruba po dobu 15 minut, avšak záleží na troubě. Můj první plech byl málo, druhý plech jsem mohla vyndat tak o dvě tři minuty dříve, ale třetí plech už byl ideální.

  5. Ovesné sušenky se skořicí po vychladnutí podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!