Ovesné rizoto se žampionovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 dl olej 60 g cibule libeček 150 g rýže natural drcený kmín mořská sůl 100 g mražená zeleninová směs 250 g oves bezpluchý omáčka česnek 30 g olej 100 g cibule 200 g žampiony 2 lžíce sójová omáčka 30 g maizena mořská sůl
Postup Ovesné rizoto se žampionovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Oves bezpluchý a rýži Natural vaříme v tlakovém hrnce dohromady v dvojnásobným množství vody asi 20 minut. Pak necháme směs obilovin v uzavřeném tlakovém hrnci dojít asi 30 minut.
Zeleninu a houby očistíme a nakrájíme. V kastrolu orestujeme cibuli. Přidáme žampiony, zalijeme asi 4 dl vody a vše 30 minut dusíme. Hotovou omáčku zahustíme maizenou a dochutíme sójovou omáčkou, mořskou solí a česnekem.
Na orestované cibuli osmahneme mraženou zeleninu. V létě použijeme zeleninu čerstvou. Smícháme se směsí obilovin a dochutíme mořskou solí, drceným kmínem a libečkem.
Na talíři vytvoříme kopečky ovesného rizota a přelijeme horkou žampionovou omáčkou. Ovesné rizoto se žampionovou omáčkou nakonec ozdobíme kousky syrové zeleniny. Ihned podáváme.