Ovesné rizoto se žampionovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 dl olej
60 g cibule
libeček
150 g rýže natural
drcený kmín
mořská sůl
100 g mražená zeleninová směs
250 g oves bezpluchý
omáčka
česnek
30 g olej
100 g cibule
200 g žampiony
2 lžíce sójová omáčka
30 g maizena
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oves bezpluchý a rýži Natural vaříme v tlakovém hrnce dohromady v dvojnásobným množství vody asi 20 minut. Pak necháme směs obilovin v uzavřeném tlakovém hrnci dojít asi 30 minut.

  2. Zeleninu a houby očistíme a nakrájíme. V kastrolu orestujeme cibuli. Přidáme žampiony, zalijeme asi 4 dl vody a vše 30 minut dusíme. Hotovou omáčku zahustíme maizenou a dochutíme sójovou omáčkou, mořskou solí a česnekem.

  3. Na orestované cibuli osmahneme mraženou zeleninu. V létě použijeme zeleninu čerstvou. Smícháme se směsí obilovin a dochutíme mořskou solí, drceným kmínem a libečkem.

  4. Na talíři vytvoříme kopečky ovesného rizota a přelijeme horkou žampionovou omáčkou. Ovesné rizoto se žampionovou omáčkou nakonec ozdobíme kousky syrové zeleniny. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!