Ovesné knedlíčky tety Ivy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těstíčko
2 ks vejce
1 lžíce libeček
300 ml vývar z kostky
200 g ovesné vločky
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky uvaříme s vývarem na hustou kaši a necháme vychladnout. Přidáme posekaný libeček nebo petrželku a dva žloutky. Trochu opepříme. Nakonec vmícháme ze dvou bílků ušlehaný tuhý sníh.

  2. Důkladně spolu všechno zamícháme a na moukou vysypané podložce nebo vále formujeme malé knedlíčky, které v rozehřátém oleji dozlatova opečeme.

  3. Ovesné knedlíčky tety Ivy podáváme se špenátem nebo jinou dušenou zeleninou.

  4. Jsou dobré i s rajskou omáčkou nebo jen tak s kečupem a posypané osmahnutou slaninou. Pro vegetariány bez slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!