Ovesná kaše s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 l mléko
4 lžíce med
200 g ovesné vločky
citronová kůra nebo vanilka
nálev
70 g máslo
6 lžic cukr krupice
1-2 nektarinka
podle chuti
1 jahodový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Na cca 10 minut namočíme vločky do mléka, přidáme špetku soli, necháme odstát.

  2. Připravíme si mezitím polevu - karamelizované nektarinky nebo jiné tuhé ovoce. Na másle, které necháme zhnědnout, karamelizujeme krupicový cukr. Jakmile se začne cukr spojovat, přihodíme na kousíčky nakrájené ovoce včetně slupky. Na mírném ohni necháme chvíli vařit, poté odstavíme a necháme dojít.

  3. K nabobtnalým vločkám přilijeme zbytek mléka a přivedeme k varu za stálého míchání. Necháme vařit na mírném ohni cca 20 minut. Vločky musí být měkké, ale ne rozvařené. Ke konci vaření přidáme do kaše vanilku a med.

  4. Hotovou kaši poléváme připraveným ovocem včetně nálevu z másla a cukru. Můžeme podle chuti také přidat ovoce kompotované, například jahody nebo měkké meruňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!