Ovesná kaše s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 l mléko 4 lžíce med 200 g ovesné vločky citronová kůra nebo vanilka nálev 70 g máslo 6 lžic cukr krupice 1-2 nektarinka podle chuti 1 jahodový kompot
Postup Ovesná kaše s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Na cca 10 minut namočíme vločky do mléka, přidáme špetku soli, necháme odstát.
Připravíme si mezitím polevu - karamelizované nektarinky nebo jiné tuhé ovoce. Na másle, které necháme zhnědnout, karamelizujeme krupicový cukr. Jakmile se začne cukr spojovat, přihodíme na kousíčky nakrájené ovoce včetně slupky. Na mírném ohni necháme chvíli vařit, poté odstavíme a necháme dojít.
K nabobtnalým vločkám přilijeme zbytek mléka a přivedeme k varu za stálého míchání. Necháme vařit na mírném ohni cca 20 minut. Vločky musí být měkké, ale ne rozvařené. Ke konci vaření přidáme do kaše vanilku a med.
Hotovou kaši poléváme připraveným ovocem včetně nálevu z másla a cukru. Můžeme podle chuti také přidat ovoce kompotované, například jahody nebo měkké meruňky.