Ovesná karamelová srdíčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 lžic voda
80 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
citronová šťáva
100 g ovesné vločky
100 g rostlinné máslo
na potření
nugeta
poleva
karamelová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Cukr dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a na slabém plameni necháme rozpustit. Mícháme až do zhnědnutí.

  2. Ovesné vločky nasucho osmahneme a rozmixujeme. Mouku prosijeme, přidáme vločky, změklé kousky másla, cukrovou vodu, vanilkový cukr a citronovou šťávu.

  3. Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme plát o tloušťce asi 5 mm a formičkou vykrajujeme srdíčka. Ovesná srdíčka klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme na 170°C dorůžova.

  4. Upečená ovesná karamelová srdíčka spojujeme nugetou a zdobíme karamelovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!