Osvěžující jarní salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce řeřicha
1 ks cibule
1 lžíce pažitka
1 svazek ředkvičky
2 ks mrkev
2 ks kedlubna
mletý barevný pepř
zálivka
1 lžička hořčice
2 lžíce olivový olej
25 cl zakysaná smetana
1 lžička hnědý cukr
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubší nudličky. Do mísy klademe po vrstvách, každou vrstvu lehce osolíme. Pořadí je libovolné, nicméně je dobré přidat mrkev až jako poslední vrstvu. Tu kromě osolení lehce opepříme. Vše zakápneme olejem a připravíme zálivku.

  2. Dobře promícháme smetanu, sůl, pepř, lžičku hnědého cukru s trochou vody, podle chuti přidáme hořčici. Salát zalijeme zálivkou a vše důkladně promícháme.

  3. Osvěžující jarní salát zdobíme řeřichou, jakýkoli druh je právě k dispozici. Pokud ji nemáme, pak naťovou cibulkou, petrželkou či pažitkou. Výborně chutná, pokud se nejméně tři hodiny uleží v lednici. V případě, že jarní salát servírujeme jako lehkou večeři, podáváme jej na listech zeleného salátu. Osvěžující jarní salát podáváme s černým či celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!