Ořechové rohlíčky slepované recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
3 ks vejce
1 ks máslo
15 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
těsto
2 ks vejce
5 dkg strouhanka
1 špetka prášek do pečiva
25 dkg ořechy
30 dkg cukr moučka
5 dkg polohrubá mouka
poleva
0.5 ks čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy umeleme a smícháme s cukrem, malou špetkou kypřícího prášku, moukou a strouhankou. Pak přidáme vejce a vypracujeme těsto. Pokud jsou vejce malá nebo je těsto po zpracování moc tuhé, můžeme přidat ještě vejce.

  2. Plech vymažeme a vysypeme. Z těsta tvoříme rohlíčky - jako klasické vanilkové - a klademe je na připravený plech. Plechy s ořechovými rohlíčky pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Ze začátku je důležité trouby neotevírat. Upečené ořechové rohlíčky necháme vychladnout.

  3. Připravíme si krém. Oba cukry a vejce šleháme nad párou do zhoustnutí. Pak směs necháme vychladnout a utřeme ji s máslem.

  4. Rohlíčky vaječným krémem. Konce rohlíčku namáčíme v čokoládě. Slepované ořechové rohlíčky změknou po naplnění za 1-2 dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!