Ořechové řezy s rumovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
160 g cukr krupice
100 g hladká mouka
60 g mleté oříšky
poleva
4 lžíce rum
1 lžíce voda
300 g cukr moučka
nádivka
1 dl mléko
60 g cukr krupice
100 g mleté oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zamícháme do něj žloutky s cukrem a lehce vmícháme mouku promíchanou s ořechy.

  2. Pečeme v podlouhlé formě vymazané máslem a vysypané moukou, v předehřáte troubě na 170°C necelých 30 minut.

  3. Mezitím si připravíme krém. Oříšky svaříme s mlékem. Přidáme cukr, necháme jej rozpustit a směs necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme podle chuti rum.

  4. Studený moučník rozřízneme a plníme připraveným rumem. Připravíme si polevu. Ve vroucí vodě s rumem rozpustíme cukr.

  5. Povrch řezů polijeme bílou rumovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!