Ořechové řezy s rumem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 220 g máslo 1 lžíce kakao 0.5 ks prášek do pečiva 220 g cukr moučka 150 g polohrubá mouka poleva 100 g máslo 1 lžíce solamyl 1 lžíce kakao 2 lžíce mléko 150 g cukr moučka krém 200 ml rum 220 g cukr moučka 220 g vlašské ořechy
Postup Ořechové řezy s rumem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Ořechy umeleme a plech vyložíme pečícím papírem.
Máslo utřeme se žloutky, cukrem a kakaem. Do základu těsta vmícháme mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh, který do těsta lehce vmícháme. Těsto rozprostřeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme náplň. Ořechy, cukr a rum pouze důkladně promícháme. Pak rumovou náplní potřeme vychladlý korpus.
Připravíme si polevu. Ve vodní lázni rozpustíme máslo. Za stálého míchání přidáváme cukr, kakao, solamyl a mléko. Polevu vyšleháme dohladka.
Připravené ořechové řezy s rumem přelijeme polevou a necháme ztuhnout.
Hotové a uleželé ořechové řezy s rumem nakrájíme na porce, které potřebujeme a můžeme podávat.