Ořechové řezy s rumem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
220 g máslo
1 lžíce kakao
0.5 ks prášek do pečiva
220 g cukr moučka
150 g polohrubá mouka
poleva
100 g máslo
1 lžíce solamyl
1 lžíce kakao
2 lžíce mléko
150 g cukr moučka
krém
200 ml rum
220 g cukr moučka
220 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Ořechy umeleme a plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Máslo utřeme se žloutky, cukrem a kakaem. Do základu těsta vmícháme mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh, který do těsta lehce vmícháme. Těsto rozprostřeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Zatím si připravíme náplň. Ořechy, cukr a rum pouze důkladně promícháme. Pak rumovou náplní potřeme vychladlý korpus.

  4. Připravíme si polevu. Ve vodní lázni rozpustíme máslo. Za stálého míchání přidáváme cukr, kakao, solamyl a mléko. Polevu vyšleháme dohladka.

  5. Připravené ořechové řezy s rumem přelijeme polevou a necháme ztuhnout.

  6. Hotové a uleželé ořechové řezy s rumem nakrájíme na porce, které potřebujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!