Ořechové kopečky z lineckého recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 lžíce rum
2 lžíce med
80 g ořechy
0.5 lžičky mletá skořice
na potření
1 ks bílek
na ozdobu
15 ks vlašské ořechy
poleva
50 g čokoládová poleva
těsto
linecké těsto

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy umeleme najemno. Umleté ořechy smícháme s medem, rumem a ochutíme skořicí. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.

  2. Linecké těsto necháme odležet. Pokud je odležené, můžeme se pustit do práce. Linecké nakrájíme na 30 stejných dílků. Z každého dílku vytvarujeme kolečko. Do jeho středu dáme asi půl lžičky náplně a zabalíme je do tvaru kuličky. Kuličky klademe na připravený plech. Potřeme je bílkem a ozdobíme půlkou vlašského ořechu.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C a kuličky ořechové kopečky z lineckého těsta pečeme asi 15 minut.

  4. Upečené ořechové kopečky z lineckého těsta necháme vychladnout a nakonec je přestříkáme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!