Ořechové karamelky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

170 ml mléko
300 g cukr krupice
100 g vlašské ořechy
70 g čerstvé máslo
1 lžička vanilková tresť (esence)
150 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 2 hrnce, které můžeme ponořit do sebe, jako na lázeň. Do většího dáme ledovou vodu.

  2. Do menšího kastrůlku vlijeme mléko. Přidáme máslo s cukrem a za stálého míchání mléko přivedeme k varu. Dále vaříme, až hmota dosáhne teploty kolem 115 °C. Pak kastrol ponoříme do připravené lázně a stále mícháme. Přidáme vanilku a ořechy.

  3. Když je karamelová hmota ještě teplá, ale ne vlažná, vlijeme ji do formy, povrch uhladíme a necháme ztuhnout a vyschnout.

  4. Z hmoty pak vykrajujeme bonbony požadovaného tvaru. Ořechové karamelky balíme do fólie či papíru. Skladujeme je na chladném, suchém a studeném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!