Ořechová bábovka z vlašských ořechů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 sklenka olej
5 ks vejce
1 sklenka mléko
32 dkg cukr moučka
35 dkg polohrubá mouka
2 lžíce vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si vylouskáme a rozemeleme vlašské ořechy. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem dohusta, dále přilijeme po částech olej a mléko. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme mleté ořechy a zlehka zašleháme sníh z bílků.

  2. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Připravené těsto nalijeme do formy. Ořechovou bábovku pečeme ve vyhřáté troubě asi při 160 °C.

  3. Ořechovou bábovku z vlašských ořechů po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje. Bábovka nám vydrží i několik dní a neosychá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!