Chlebovo-zeleninové bramboráčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce olej
0,5 lžiček sůl
1 ks vejce
7 ks žampiony
1 špetka mletý pepř
5 lžic hladká mouka
1 ks větší cibule
olej na smažení
4 řapíky řapíkatý celer
300 ml zeleninový bujon
400 g starší chléb
3 lžíce čerstvá pažitka
150 g gazdovská slanina
0,5 ks masitá červená paprika
0,5 ks masitá žlutá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Chleba nakrájíme na kostky, zalijeme bujonem a necháme vsáknout. Mezitím si očistíme všechnu zeleninu. Cibuli a papriky nakrájíme nadrobno, řapíky na jemná půlkolečka a žampiony na menší plátky

  2. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a vložíme do hrnce s rozehřátým olejem na chvíli osmažit. Přidáme cibuli a cca 3 minutky restujeme. Poté přidáme zbývající nakrájenou zeleninu, lehce opepříme, promícháme, pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10 minut a necháme trochu zchladnout. Do bujonem nasáklého chleba přidáme mouku, vejce, česnek, pažitku a sůl a pořádně promícháme. Dále přidáme mírně zchladlou podušenou směs, znova vše promícháme

  3. Lžící tvarujeme do rozehřátého oleje na pánvi menší placičky, které po obou stranách smažíme do zlatavé barvy

  4. Chlebovo-zeleninové bramboráčky podáváme se zeleninovou oblohou. Jsou dobré i s křenovým dipem, který si připravíme promícháním 3 polévkových lžic hořčičné omáčky s pepřem, přidáme 2 lžíce tatarské omáčky, 2 lžíce nastrouhaného křenu a 5 lžic sladké 12% smetany

  5. Každou placičku politou dipem dozdobíme křenovou čepičkou. Z receptu nám vyjde 20 ks chlebovo-zeleninových bramboráčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!