Opilý květák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
2 lžičky olej
sůl
1 ks květák
těstíčko
sůl
2 ks vejce
1 sklenice hladká mouka
1 lžička kari koření
0.8 sklenice světlé pivo
podle potřeby
máslo na smažení
na ozdobu
200 g strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s cukrem. Scedíme a necháme vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme těstíčko. Do prosáté mouky dáme žloutky, olej, pivo, kari koření a mírně osolíme. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

  3. Květák obalujeme v těstíčku a smažíme ve větší vrstvě másla.

  4. Horký opilý květák na talíři sypeme hustě strouhaným sýrem a podáváme třeba s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!