Opilý květák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 2 lžičky olej sůl 1 ks květák těstíčko sůl 2 ks vejce 1 sklenice hladká mouka 1 lžička kari koření 0.8 sklenice světlé pivo podle potřeby máslo na smažení na ozdobu 200 g strouhaný tvrdý sýr
Postup Opilý květák recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s cukrem. Scedíme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme těstíčko. Do prosáté mouky dáme žloutky, olej, pivo, kari koření a mírně osolíme. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.
Květák obalujeme v těstíčku a smažíme ve větší vrstvě másla.
Horký opilý květák na talíři sypeme hustě strouhaným sýrem a podáváme třeba s vařeným bramborem.