Opilá čokoládová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
2 lžíce voda
5 cl brandy
150 g kvalitní hořká čokoláda
150 g mletý třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozehřejeme v misce nad párou. Přidáme jemně mletý třtinový cukr a horkou vodu, pečlivě mícháme. Postupně všleháme žloutky a stále mícháme nad párou, až směs zhoustne. Nakonec přidáme brandy.

  2. Do hotové pěny lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a máme hotovo.

  3. Opilou čokoládovou pěnu rozdělíme do skleněných pohárů či misek a uložíme na 2 hodiny do lednice.

  4. Opilou čokoládovou pěnu podáváme jako dezert při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!