Omáčka z rajčatového protlaku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 sklenice voda
2 konzervy rajčatový protlak
50 dkg kabanos
4 ks zelená paprika
podle chuti
sůl
chilli
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
podle potřeby
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré ingredience. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, papriku očistíme a nakrájíme najemno, kabanos nakrájíme na kostičky.

  2. Cibulku orestujeme na oleji, přisypeme papriku a společně s kabanosem podusíme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, necháme krátce povařit a zahustíme jíškou.

  3. Podle chuti přidáme do omáčky z rajčatového protlaku sůl, pepř nebo pálivou papriku. Já osobně přidávám trochu chilli.

  4. Omáčku z rajčatového protlaku podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!