Omáčka z červeného vína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
1 ks cibule
100 ml červené víno
1 lžíce hladká mouka
300 ml hovězí vývar
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a asi 5 minut smažíme. Přidáme lžíci hladké mouky a znovu za stálého míchání osmažíme. Obsah v kastrolku zalijeme vínem a hovězím vývarem a vaříme asi 10 minut, až omáčka zhoustne. Přidáme sůl a pepř, šťávu z pečeného masa a prohřejeme.

  3. Omáčku z červeného vína podáváme k pečenému či grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!