Omáčka Vinaigrette recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 lžíce pažitka 1 lžíce kerblík 1 lžíce šalotka 1 lžička francouzská hořčice 1 lžíce estragon 3 lžíce rostlinný olej 2 ks vejce natvrdo 1 lžíce čerstvá petrželka 1 lžička mletý černý pepř 1 lžíce estragonový ocet
Postup Omáčka Vinaigrette recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé bylinky (estragon, kerblík, pažitku, petrželku) nasekáme najemno společně s oloupanou šalotkou. Vejce natvrdo po uvaření zchladíme, oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
Bylinky vsypeme do mísy, přidáme vejce, estragonový ocet, olej, sůl, pepř, hořčici a všechny suroviny na omáčku Vinaigrette pečlivě promícháme.
Omáčku Vinaigrette podáváme k vařenému květáku, chřestu, skvěle doplní také salát z mladých lístků pampelišky nebo i na hlávkový salát.