Omáčka Vinaigrette recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžíce pažitka
1 lžíce kerblík
1 lžíce šalotka
1 lžička francouzská hořčice
1 lžíce estragon
3 lžíce rostlinný olej
2 ks vejce natvrdo
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžička mletý černý pepř
1 lžíce estragonový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé bylinky (estragon, kerblík, pažitku, petrželku) nasekáme najemno společně s oloupanou šalotkou. Vejce natvrdo po uvaření zchladíme, oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.

  2. Bylinky vsypeme do mísy, přidáme vejce, estragonový ocet, olej, sůl, pepř, hořčici a všechny suroviny na omáčku Vinaigrette pečlivě promícháme.

  3. Omáčku Vinaigrette podáváme k vařenému květáku, chřestu, skvěle doplní také salát z mladých lístků pampelišky nebo i na hlávkový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!