Omáčka Vinaigrette recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžička sůl
1 lžíce pažitka
1 lžíce kerblík
1 lžíce šalotka
1 lžička francouzská hořčice
1 lžíce estragon
3 lžíce rostlinný olej
2 ks vejce natvrdo
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžička mletý černý pepř
1 lžíce estragonový ocet
Postup Omáčka Vinaigrette recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé bylinky (estragon, kerblík, pažitku, petrželku) nasekáme najemno společně s oloupanou šalotkou. Vejce natvrdo po uvaření zchladíme, oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
Bylinky vsypeme do mísy, přidáme vejce, estragonový ocet, olej, sůl, pepř, hořčici a všechny suroviny na omáčku Vinaigrette pečlivě promícháme.
Omáčku Vinaigrette podáváme k vařenému květáku, chřestu, skvěle doplní také salát z mladých lístků pampelišky nebo i na hlávkový salát.