Omáčka tarator se zeleninovými hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5-6 ks mrkev
1 ks fenykl
2 ks červená paprika
250 g mladý špenát
3-4 řapíky řapíkatý celer
2 ks čekankový puk
omáčka
2 stroužky česnek
125 ml kuřecí vývar
3 lžíce citronová šťáva
85 g vlašské ořechy
1 plátek bílý chléb
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Na velkou plochou mísu nebo talíř rozložíme listy špenátu, jednotlivé lístky čekanky, fenykl nakrájený na plátky, mrkev a papriku nakrájené na nudličky, řapíky celeru a vše pokapeme jen olivovým olejem nebo oblíbenou salátovou zálivkou.

  2. Do misky nakrájíme chléb a zalijeme ho vodou. Necháme nasáknout a poté přebytečnou vodu slijeme. Do mixéru dáme namočený chléb, ořechy, oloupaný česnek a sůl. Dobře promixujeme. Poté po částech přiléváme kuřecí vývar a citronovou šťávu. Měla by nám vzniknout omáčka hladká jako majonéza.

  3. Omáčku tarator podáváme jako dip k namáčení zeleninových hranolek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!