Omáčka tarator se zeleninovými hranolky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5-6 ks mrkev 1 ks fenykl 2 ks červená paprika 250 g mladý špenát 3-4 řapíky řapíkatý celer 2 ks čekankový puk omáčka 2 stroužky česnek 125 ml kuřecí vývar 3 lžíce citronová šťáva 85 g vlašské ořechy 1 plátek bílý chléb podle chuti sůl
Postup Omáčka tarator se zeleninovými hranolky recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Na velkou plochou mísu nebo talíř rozložíme listy špenátu, jednotlivé lístky čekanky, fenykl nakrájený na plátky, mrkev a papriku nakrájené na nudličky, řapíky celeru a vše pokapeme jen olivovým olejem nebo oblíbenou salátovou zálivkou.
Do misky nakrájíme chléb a zalijeme ho vodou. Necháme nasáknout a poté přebytečnou vodu slijeme. Do mixéru dáme namočený chléb, ořechy, oloupaný česnek a sůl. Dobře promixujeme. Poté po částech přiléváme kuřecí vývar a citronovou šťávu. Měla by nám vzniknout omáčka hladká jako majonéza.
Omáčku tarator podáváme jako dip k namáčení zeleninových hranolek.