Omáčka s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžic olej
150 g cibule
400 g klobása
40 g čedar
3 lžíce hladká mouka
20 g rajský protlak
20 g celerová nať
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Celerovou nať přebereme, opereme, osušíme a nasekáme.

  2. Cibuli lehce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme klobásu, promícháme, zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak, nakrájenou celerovou nať. Omáčku lehce osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem, aby vše bylo zakryto. Omáčku zvolna dusíme na mírném ohni asi 20 minut.

  3. Mezitím uvaříme těstoviny nebo polentu.

  4. Omáčkou s klobásou přelijeme těstoviny a nakonec vše posypeme strouhaným sýrem. Omáčku s klobásou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!