Omáčka na těstoviny s rajčaty a tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
1 konzerva krájená rajčata
100 g černé olivy
1 konzerva tuňák v livovém oleji
podle chuti
sůl
1 ks kečup
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
sladká sójová omáčka
podle potřeby
1-2 lžičky solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme. Tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě scedíme. Rajčata z konzervy rozkrájíme na menší kousky. Vypeckované černé olivy nakrájíme na kolečka.

  2. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme rajčata a kečup nebo rajčatový protlak a společně vše restujeme. Pak do směsi přidáme kousky tuňáka, česnek a kolečka oliv. Omáčku osolíme, opepříme, popřípadě ochutíme sladkou sójovou omáčkou a nezapomeneme na bylinky. Nejlepší jsou čerstvé - bazalka či oregano, ale mohou být i sušené. Pokud je omáčka moc řídká, zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.

  3. Omáčku na těstoviny s rajčaty a tuňákem podáváme teplou a s oblíbenými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!