Omáčka na těstoviny s rajčaty a tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 ks cibule 1 konzerva krájená rajčata 100 g černé olivy 1 konzerva tuňák v livovém oleji podle chuti sůl 1 ks kečup mletý černý pepř čerstvé bylinky sladká sójová omáčka podle potřeby 1-2 lžičky solamyl
Postup Omáčka na těstoviny s rajčaty a tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Menší cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme. Tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě scedíme. Rajčata z konzervy rozkrájíme na menší kousky. Vypeckované černé olivy nakrájíme na kolečka.
Ve vyšší pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme rajčata a kečup nebo rajčatový protlak a společně vše restujeme. Pak do směsi přidáme kousky tuňáka, česnek a kolečka oliv. Omáčku osolíme, opepříme, popřípadě ochutíme sladkou sójovou omáčkou a nezapomeneme na bylinky. Nejlepší jsou čerstvé - bazalka či oregano, ale mohou být i sušené. Pokud je omáčka moc řídká, zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.
Omáčku na těstoviny s rajčaty a tuňákem podáváme teplou a s oblíbenými těstovinami.