Omáčka na špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks vejce
máslo
40 g parmazán
3 ks rajský protlak
200 g anglická slanina vcelku
podle potřeby
voda
kečup
hladká mouka
čerstvá bazalka
podle chuti
sušená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme slaninu nakrájenou na kousíčky. Přidáme malé protlaky, rozkvedlané vejce, podle potřeby kečup (nejlépe bylinkový), prolisovaný česnek, sušenou bazalku a nastrouhaný parmazán.

  2. Přilijeme trochu vody a lehce poprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání přivedeme k varu a omáčku vaříme odkrytou asi 10 minut.

  3. Omáčku na špagety můžeme podávat nejen ke špagetám, ale i k jiným druhům těstovin. Zdobíme strouhaným sýrem a lístkem čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!