Omáčka k těstovinám recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 ks paprika
1 ks cibule
0.5 ks pórek
1 ks mrkev
1 konzerva rajčatový protlak
bazalka
2 lžíce olivy
5 ks žampiony
0.5 ks okurka
3 lžíce olivový olej
250 g cherry rajče
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Mrkev, okurku, pórek a papriku nakrájíme na úzké nudličky. Žampiony nakrájíme na plátky, olivy na kolečka. Čerstvá rajčata nakrájíme na kousky. Je důležité použít masitá, sladká a hodně zralá rajčata. Můžeme použít i cherry rajčátka. Ta jen rozpůlíme. Cibuli nasekáme najemno.

  2. Rozehřejeme si pánev. Vlijeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme ji dozlatova. Když je cibule zlatavá, přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Vsypeme rajčata, olivy a základ omáčky okořeníme. Vše zalijeme trochou vody. Záleží na požadované konzistenci. Omáčku krátce podusíme, odstavíme a můžeme podávat.

  3. Omáčku k těstovinám podáváme teplou. Hotový pokrm zdobíme petrželkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!