Omáčka k těstovinám recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 ks paprika 1 ks cibule 0.5 ks pórek 1 ks mrkev 1 konzerva rajčatový protlak bazalka 2 lžíce olivy 5 ks žampiony 0.5 ks okurka 3 lžíce olivový olej 250 g cherry rajče podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Omáčka k těstovinám recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Mrkev, okurku, pórek a papriku nakrájíme na úzké nudličky. Žampiony nakrájíme na plátky, olivy na kolečka. Čerstvá rajčata nakrájíme na kousky. Je důležité použít masitá, sladká a hodně zralá rajčata. Můžeme použít i cherry rajčátka. Ta jen rozpůlíme. Cibuli nasekáme najemno.
Rozehřejeme si pánev. Vlijeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme ji dozlatova. Když je cibule zlatavá, přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Vsypeme rajčata, olivy a základ omáčky okořeníme. Vše zalijeme trochou vody. Záleží na požadované konzistenci. Omáčku krátce podusíme, odstavíme a můžeme podávat.
Omáčku k těstovinám podáváme teplou. Hotový pokrm zdobíme petrželkou nebo pažitkou.