Odlehčené lasagne recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
voda
2 ks mrkev
bylinky
1 lžíce olivový olej
1 konzerva krájená rajčata
mletý bílý pepř
300 g mleté hovězí maso
2 ks červená cibule
2 lžičky mletá sladká paprika
mořská sůl
500 - 700 ml rajčatový džus
1 - 2 balíčky bezvaječné lasagne

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a mrkev si oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle

  2. V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibuli, přidáme maso a restujeme, dokud se maso z části nezatáhne. Přidáme na plátky nakrájený česnek, osolíme a opepříme, chvilku restujeme. Po té stáhneme plamen a přidáme mletou sladkou papriku a mrkev, promícháme a asi 10 minut dusíme

  3. Mezitím si otevřeme konzervu s rajčaty, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu s mrkví. Podle potřeby přilijeme trochu vody. Po 25 minutách přidáme rajčatový džus a bylinky - bazalka, oregano, čerstvý rozmarýn. Snítky rozmarýnu svážeme nití a po uvaření vyjmeme. Necháme zahřát. Přidáme rajský protlak a kečup. Pokud je málo omáčky, přidáme rajčatový džus

  4. Troubu si předehřejeme na 250 °C. Připravíme si skleněnou formu na lasagne. Na dno formy nalijeme omáčku a na ni dáme 3 plátky lasagní, zakryjeme masovou směsí. Opět dáme 3 plátky lasagní a masovou směs. Nakonec dáme 3 plátky lasagní a přelijeme zbytkem omáčky. Pokud nám nezbyla omáčka, zakápneme rajčatovým džusem. Skleněnou formu přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby. Pokud trouba peče nerovnoměrně, po 15 minutách formu otočíme a teplotu stáhneme na 200 °C. Po 15 minutách lasagne odkryjeme a posypeme sýrem podle chuti (eidamem, mozzarellou, nivou) a odlehčené lasagne zapékáme dalších 10 minut

  5. Odlehčené lasagne servírujeme na talíře ihned a ozdobíme čerstvými bylinkami ze zahrádky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!