Nouzová omáčka k rýži recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce solamyl
1 ks cibule
4 lžíce celer
1 ks mrkev
rýže
1 kostka masox
1 konzerva sterilované žampiony
1 hrst mražený hrášek
1 hrst sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer a mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno

  2. Celer, mrkev a cibuli v hluboké pánvi na kapce oleje orestujeme. Přidáme malou plechovku nakládaných žampionů i s nálevem, hrnek vlažné vody, kostku masoxu (případně dvě) a ochutnáme. Povaříme asi 3 minuty a přilijeme solamyl rozmíchaný v trošce vody. Povaříme asi 5 minut, přidáme hrst nakládané kukuřice a mraženého hrášku. Nakonec omáčku dochutíme mletým černým pepřem

  3. Nouzovou omáčku podáváme s uvařenou rýží. Omáčku můžeme vylepšit přidáním párku, který nakrájíme na kolečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!