Nouzový perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
0,5 hrnků olej
2 - 3 ks vejce
5 lžic kakao
1 - 2 ks jablko
1 hrnek voda
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 ks prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme mouku, cukr, prášek do perníku a kakao (granko). Vše dobře promícháme, abychom vytvořili stejně barevnou sypkou směs. Přidáme vejce, olej a vodu. Všechny suroviny důkladně promícháme a vytvoříme tak řidší perníkové těsto

  2. Těsto nalijeme do předem vymazaného plechu, nebo použijeme pečící papír. Těsto na nouzový perník ještě můžeme posypat nahrubo nastrouhaným jablkem

  3. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte asi 20 - 30 minut

  4. Během pečení kontrolujeme špejlí, zda je těsto upečené, těsto se na špejli nesmí lepit

  5. Nouzový perník po upečení nakrájíme a podáváme jako jiný moučník - ke kávě, čaji apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!