Nouzový perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 0,5 hrnků olej 2 - 3 ks vejce 5 lžic kakao 1 - 2 ks jablko 1 hrnek voda 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání 1 ks prášek do perníku
Postup Nouzový perník
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vsypeme mouku, cukr, prášek do perníku a kakao (granko). Vše dobře promícháme, abychom vytvořili stejně barevnou sypkou směs. Přidáme vejce, olej a vodu. Všechny suroviny důkladně promícháme a vytvoříme tak řidší perníkové těsto
Těsto nalijeme do předem vymazaného plechu, nebo použijeme pečící papír. Těsto na nouzový perník ještě můžeme posypat nahrubo nastrouhaným jablkem
Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte asi 20 - 30 minut
Během pečení kontrolujeme špejlí, zda je těsto upečené, těsto se na špejli nesmí lepit
Nouzový perník po upečení nakrájíme a podáváme jako jiný moučník - ke kávě, čaji apod.