Obrácený hruškový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g vejce
170 g máslo
200 g cukr krupice
30 g kypřící prášek
200 g hladká mouka
5 g mletý zázvor
60 g polotučné mléko
náplň
750 g hruška
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šestiny.

  2. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem, papír znovu potřeme máslem a dno vysypeme 3 lžícemi cukru. Na dno vyskládáme hrušky nebo jiné ovoce.

  3. Utřeme máslo s cukrem a postupně přimícháme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a zázvor. Nakonec přilijeme mléko. Pečlivě promícháme.

  4. Těsto nalijeme do formy a zarovnáme ho stěrkou. Pečeme v dortové formě o průměru 26 cm. Pečícím papírem vyložíme též i obvod formy, stačí pruh papíru s výškou ráfku. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C 35 minut, poté upečený koláč vyjmeme z trouby a odstraníme dortový ráfek i s papírem. Pak koláč překlopíme na talíř a odstraníme dno formy i s pečícím papírem.

  5. Obrácený hruškový koláč podáváme ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!