Obrácený hruškový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g vejce 170 g máslo 200 g cukr krupice 30 g kypřící prášek 200 g hladká mouka 5 g mletý zázvor 60 g polotučné mléko náplň 750 g hruška podle potřeby máslo na vymazání
Postup Obrácený hruškový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šestiny.
Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem, papír znovu potřeme máslem a dno vysypeme 3 lžícemi cukru. Na dno vyskládáme hrušky nebo jiné ovoce.
Utřeme máslo s cukrem a postupně přimícháme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a zázvor. Nakonec přilijeme mléko. Pečlivě promícháme.
Těsto nalijeme do formy a zarovnáme ho stěrkou. Pečeme v dortové formě o průměru 26 cm. Pečícím papírem vyložíme též i obvod formy, stačí pruh papíru s výškou ráfku. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C 35 minut, poté upečený koláč vyjmeme z trouby a odstraníme dortový ráfek i s papírem. Pak koláč překlopíme na talíř a odstraníme dno formy i s pečícím papírem.
Obrácený hruškový koláč podáváme ke kávě či čaji.