Obrácené řízky na Moravance recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 konzerva Moravanka
4 plátky vepřová kotleta nebo krkovice
podle chuti
sůl
cibule
feferonka
pepř
sterilované okurky
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
na ozdobu
4 plátky anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety nebo krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance, rozšlehaném vejci a hladké mouce.

  2. Do pekáče si připravíme zeleninovou směs Moravanka i s nálevem. Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, feferonku přidáme podle libosti, pokud nemáme rádi příliš ostrá jídla, můžeme ji vynechat.

  3. Obalené řízky osmahneme na pánvi, vložíme do pekáče na zeleninu, můžeme je poklást plátky anglické slaniny. Přikryjeme a vložíme do rozehřáté trouby na cca 45 minut.

  4. Obrácené řízky na Moravance podáváme s vařenými nebo pečenými či americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!