Obrácené řízky 2. recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks rajče
20 dkg anglická slanina
olej na smažení
4 plátky vepřová plec
2 ks paprika (červená)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
3 ks vejce
2 hrstě strouhanka
příloha
1 kg brambory
1 hrneček horké mléko

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrájíme osminky. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Vše smícháme a rozložíme do pekáče.

  2. Z vepřového plecka uřízneme 4 silnější řízky, naklepeme, osolíme, mírně opepříme a obalíme ve strouhance, kterou do masa přitlačíme.

  3. V pánvi rozehřejeme olej a rozšleháme si vejce s kapkou studené vody. Obalené řízky namáčíme ve vejcích a ihned klademe na pánev. Rychle a krátce osmažíme, až se vejce srazí.

  4. Usmažené řízky klademe do připraveného pekáče. Přiklopíme víkem a pečeme v troubě asi 1hodinu.

  5. Obrácené řízky podáváme s bramborovou kaší, vyšlehanou s horkým mlékem dohladka. Porce bramborové kaše poléváme směsí zeleniny a slaniny.

  6. Obměna: dobré taky z krkovičky, je klidně možné vynechat angl. slaninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!