Obložený bochník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 2 ks vejce 150 g máslo 2 ks cibule 1 ks chléb 150 g sýr mletý černý pepř podle chuti zelenina 100 g měkký salám 100 g suchý salám
Postup Obložený bochník recept
Postup přípravy receptu
-
Chleba nakrájíme na plátky, které ale nedořízneme. Bochník by měl zůstat v celku. Plátky jsou široké asi 1,5 cm. Salám nakrájíme na plátky, cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu podle chuti očistíme a nakrájíme také na plátky. Česnek očistíme a nasekáme.
V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme česnek a orestujeme jej. Odstavíme a máslový česnek osolíme a opepříme. Necháme jej vychladnout. Česnek pořeme z obou stran všechny nakrojené krajíce.
Mezi krajíce naskládáme vše, co máme připravené a na co máme chuť. Ideální je sýr nastrouhat a smíchat s vajíčkem. Sýr se dostane lépe všude. Povrch chlebíku nakonec ještě potřeme máslovým česnekem.
Potom obložený bochník zabalíme do alobalu, dáme na plech a do trouby. Bochník pečeme tak 20 minut asi na 200 °C. Upečený bochník rozbalíme a dopečeme ještě 10 minut, aby byl křupavý.
Obložený bochník po upečení nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Chleba můžeme naplnit něčím jiným a vyzkoušet spoustu jiných kombinací.