Obložený bochník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
150 g máslo
2 ks cibule
1 ks chléb
150 g sýr
mletý černý pepř
podle chuti
zelenina
100 g měkký salám
100 g suchý salám

Postup přípravy receptu

  1. Chleba nakrájíme na plátky, které ale nedořízneme. Bochník by měl zůstat v celku. Plátky jsou široké asi 1,5 cm. Salám nakrájíme na plátky, cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu podle chuti očistíme a nakrájíme také na plátky. Česnek očistíme a nasekáme.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme česnek a orestujeme jej. Odstavíme a máslový česnek osolíme a opepříme. Necháme jej vychladnout. Česnek pořeme z obou stran všechny nakrojené krajíce.

  3. Mezi krajíce naskládáme vše, co máme připravené a na co máme chuť. Ideální je sýr nastrouhat a smíchat s vajíčkem. Sýr se dostane lépe všude. Povrch chlebíku nakonec ještě potřeme máslovým česnekem.

  4. Potom obložený bochník zabalíme do alobalu, dáme na plech a do trouby. Bochník pečeme tak 20 minut asi na 200 °C. Upečený bochník rozbalíme a dopečeme ještě 10 minut, aby byl křupavý.

  5. Obložený bochník po upečení nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Chleba můžeme naplnit něčím jiným a vyzkoušet spoustu jiných kombinací.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!