Obalované mozzarella tyčinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček mozzarella
na obalení
1 ks vejce
5 lžic strouhanka
2 lžíce hladká mouka
2 lžičky strouhaný parmezán
podle chuti
bazalka
oregano
petrželová nať
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Mozzarellu nakrájíme na tyčinky a minimálně 30 minut před přípravou je dáme do mrazáku.

  2. Do tří misek si připravíme vejce, mouku a směs ze strouhanky, parmezánu, oregana, bazalky, petrželové nati a červené papriky. Do směsi můžeme přidat i chilli koření.

  3. Zmraženou mozzarellu obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a směsi ze strouhanky, parmazánu a koření. Tento postup zopakujeme ještě jednou, abychom předešli tomu, že se mozzarella na plechu rozteče.

  4. Obalené tyčinky položíme na plech s alobalem a trochou olivového oleje, můžeme použít i pečící papír. Mozzarella tyčinky pečeme 10 minut při teplotě 200 °C. Po 5 minutách tyčinky otočíme.

  5. Obalované mozzarella tyčinky podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!