Obalovaná rajčata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg rajčata
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
citron
trojobal
vejce
strouhanka
mletý pepř
hladká mouka
lískové ořechy
na ozdobu
0.5 svazku čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Tužší rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, pokapeme citronem, osolíme a opepříme.

  2. Strouhanku smícháme s mletými oříšky a plátky rajčat obalujeme klasicky jako řízky v trojobalu - nejprve v hladké mouce, ochucených a rozšlehaných vejcích a na závěr v oříškové strouhance.

  3. Obalovaná rajčata ihned smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách, poté je necháme okapat na papírovém ubrousku od přebytečného oleje.

  4. Obalovaná rajčata na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!