Nudlový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 g máslo
1 hrst rozinky
50 g cukr moučka
1 hrst sekané vlašské ořechy
2 ks kyselejší jablko
250 g měkký tučný tvaroh
250 g nudle nebo jiné těstoviny (flíčky, kolečka)
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu "al dente" a necháme vychladnout.

  2. Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, z bílků ušleháme pevný sníh. Jablko nastrouháme na hrubém struhadle. Máslovou pěnu, tvaroh a jablko smícháme. Po důkladném promíchání jemně přidáme sníh, rozinky a ořechy.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem. Těstoviny jemně smícháme s připravenou směsí, dáme do vymazané misky a dáme do vyhřáté trouby zapéct při teplotě 150 °C 25 - 30 minut.

  4. Nudlový nákyp podáváme teplý i studený. V obojím případě chutná dobře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!