Novoroční pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg vepřová pečeně
náplň
3 stroužky česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
500 g krkovice
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
zálivka
100 g sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni seřízneme na plát, naklepeme a osolíme. Vepřovou krkovici vykostíme a spolu s očištěnou cibulí a česnekem nasekáme nahrubo nebo nahrubo umeleme. Směs okořeníme, osolíme, přidáme mouku a vejce, smícháme.

  2. Plát z pečeně potřeme hmotou z krkovice, zavineme jako roládu a převážeme nití. Na pekáč dáme špejle, na ně roládu a přelijeme rozpuštěným sádlem. Přikrytou novoroční pečeni pečeme při teplotě 130 °C asi 2,5 hodiny. Poté roládu vyjmeme, i špejle. Šťávu vysmahneme a zahustíme lžičkou hladké mouky.

  3. Novoroční pečeni podáváme s houskovým knedlíkem, kyselým zelím nebo bramborovým knedlíkem a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!