Norská treska pečená v majonéze recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
3 lžíce strouhanka
1 ks cibule
200 g majonéza
600 g filé z tresky
1 hrst sekaná petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nasekáme najemno a v rozehřátém oleji ji restujeme dozlatova.

  2. Tresku nakrájíme na filátka, osolíme, opepříme a dáme do vymaštěné zapékací formy. Rybu posypeme restovanou cibulí a nasekanou petrželkou. Nakonec ji přelijeme majonézou. Tresku v majonéze vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Pak vše posypeme strouhankou a při 210 °C dopečeme dozlatova.

  3. Norská treska pečená v majonéze je vynikající s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!