Nivové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
250 g niva
0.5 lžičky oregano
1 kostka droždí (42 g)
podle chuti
česnek
sůl
podle potřeby
strouhanka
vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí a trochy vody necháme vykynout kvásek. Přidáme nastrouhanou nivu a všechny ostatní suroviny. Vypracujeme hmotu, kterou podle potřeby zahušťujeme strouhankou. Vytvarujeme válec o průměru 6 - 7 cm, zabalíme do fólie a uložíme přes noc do chladničky.

  2. Z nivového válce potom krájíme asi 1,5 cm plátky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  3. Nivové karbanátky podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod. Jsou dobré i studené jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!