Newyorský tvarohový dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 125 g máslo 60 g cukr moučka 380 g bílá čokoláda tmavá čokoláda 1 ks vanilkový lusk 380 ml plnotučné mléko 250 g mandlové sušenky 750 g plnotučný měkký tvaroh světlá čokoláda
Postup Newyorský tvarohový dort
Postup přípravy receptu
-
Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme. Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně. Z čokolády na ozdobu vytvoříme hoblinky
Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky. Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy (viz vlevo) a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout
Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem. Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup
Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch. Necháme alespoň 6 hodin v chladničce. Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho
Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládovými hoblinkami
Zdroj: Vaří šéfkuchaři - Jill Normanová