Newyorský tvarohový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

125 g máslo
60 g cukr moučka
380 g bílá čokoláda
tmavá čokoláda
1 ks vanilkový lusk
380 ml plnotučné mléko
250 g mandlové sušenky
750 g plnotučný měkký tvaroh
světlá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme. Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně. Z čokolády na ozdobu vytvoříme hoblinky

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky. Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy (viz vlevo) a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout

  3. Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem. Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup

  4. Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch. Necháme alespoň 6 hodin v chladničce. Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho

  5. Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládovými hoblinkami

  6. Zdroj: Vaří šéfkuchaři - Jill Normanová


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!