New York cheesecake recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 75 g cukr 60 g máslo 3 lžíce mléko 60 g mandle 1 lžíce med 500 g mascarpone citronová kůra 300 g bílá čokoláda 0,5 ks vanilkový lusk 140 g máslové sušenky 500 g plnotučný tvaroh 1 kelímek smetana 40%
Postup New York cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme korpus. Máslové sušenky a mandle rozdrtíme. Přidáme med, mléko a rozpuštěné máslo. Promíchané těsto rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 24 cm, pečeme asi 15 minut v troubě při 180 °C. Korpus na cheesecake potom necháme vychladnout
Ve velké míse utřeme tvaroh s cukrem a semínky z půlky vanilkového lusku, přidáme mascarpone a smetanu. Rozpustíme bílou čokoládu a rozmícháme se směsí. Přidáme kůru nastrouhanou z jednoho citronu. Krém nalijeme vychladlý korpus a rozetřeme pěkně do roviny. Necháme minimálně 6 hodin ztuhnout v ledničce
Pokud použijeme kvalitní suroviny, není potřeba želatinu nebo ztužovač. New York cheesecake krájíme nožem pouze směrem dolů, aby byl řez úhledný
New York cheesecake je tvarohově lehký, po mascarpone a smetaně jemný, voní vanilkou a citron mu dodává svěží chuť.