New York cheesecake recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

75 g cukr
60 g máslo
3 lžíce mléko
60 g mandle
1 lžíce med
500 g mascarpone
citronová kůra
300 g bílá čokoláda
0,5 ks vanilkový lusk
140 g máslové sušenky
500 g plnotučný tvaroh
1 kelímek smetana 40%

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme korpus. Máslové sušenky a mandle rozdrtíme. Přidáme med, mléko a rozpuštěné máslo. Promíchané těsto rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 24 cm, pečeme asi 15 minut v troubě při 180 °C. Korpus na cheesecake potom necháme vychladnout

  2. Ve velké míse utřeme tvaroh s cukrem a semínky z půlky vanilkového lusku, přidáme mascarpone a smetanu. Rozpustíme bílou čokoládu a rozmícháme se směsí. Přidáme kůru nastrouhanou z jednoho citronu. Krém nalijeme vychladlý korpus a rozetřeme pěkně do roviny. Necháme minimálně 6 hodin ztuhnout v ledničce

  3. Pokud použijeme kvalitní suroviny, není potřeba želatinu nebo ztužovač. New York cheesecake krájíme nožem pouze směrem dolů, aby byl řez úhledný

  4. New York cheesecake je tvarohově lehký, po mascarpone a smetaně jemný, voní vanilkou a citron mu dodává svěží chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!